Obilježavanje 24. godišnjice kompanije, povod je da se nagrade uposlenici koji su deset godina dio porodice, ali i oni koji su svojim posebnim doprinosom, u toku godine, doprinijeli kolektivu.

„Danas smo tu da proslavimo 24 godine ne samo postojanja, nego veoma uspješnog poslovanja koje se ogleda kroz naš kontinuirani napredak i širenje. Prvi put, u historiji kompanije imamo ovoliki broj uposlenih, više od 1300, a ovaj uspjeh možemo pripisati svima nama, uposlenicima koji čine srce ovog kolektiva“, riječi su kojima se obratio Rasim Memagić, direktor Društva i predsjednik Uprave kompanije Alma Ras.

Iako je put ove kompanije popločan uspjesima i obezbjeđuje velike poslove kroz saradnju sa svjetskim kompanijama, oni ne staju na tome. Prošle godine izašli su na američko tržište, zahvaljujući saradnji s tekstilnom kompanijom Commando, te je intenzivirana saradnja s globalnim liderom Hugo Boss.  Trenutno su u procesu postizanja dogovora s dvije, također, velike i poznate kompanije. U ovim teškim vremenima, svjesni su velikih izazova kojima su izloženi, te kontinuirano rade na tome da osiguraju dugoročnu stabilnost kompanije, a kako bi se ispoštovale sve obaveze prema kupcima, dobavljačima i uposlenicima.

Iz kompanije su istakli da su posebno ponosni na činjenicu, da svi uposlenici uživaju mnoge benefite, a jedan koji se posebno izdvojio jesu edukacije. Ulaganje u razvoj uposlenika, kako navode, je izuzetno bitno, te će se time voditi i u nastavku poslovanja. Prethodne godine, izdvojeno je 340.000 KM samo za ovu oblast.

Uručenje donacije DZ Olovo

Obilježavanju godišnjice prethodilo je uručivanje vozila DZ Olovo, a koje će se koristiti za potrebe patronažnih posjeta medicinskog osoblja. Automobil marke Fiat, vrijednosti oko 20.000 KM, uručio je Rasim Memagić, direktor Društva i predsjednik Uprave kompanije Alma Ras, Izudinu Kućanoviću, direktoru DZ Olovo. „Uvijek smo bili sretni i ponosni na uspjeh ove kompanije, jer smo znali da njihov napredak znači i boljitak za lokalnu zajednicu, što su i ovim primjerom potvrdili“, izjavio je g. Kućanović.

„Ispred Uprave želim istaći da smo svi ponosni na ovu donaciju, samim time što će se unaprijediti rad medicinske usluge, te olakšati sigurniji i brži dolazak zdravstvenih radnika na adresu. Ovu priliku koristim da se zahvalim i uposlenicima, kolektivu Alma Ras, te lojalnim kupcima koji prepoznaju kvalitet naših brendova, više od dvije decenije i bez kojih sve ovo ne bi bilo moguće, riječi su g. Memagića.