Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM samo za područje BiH

Odaberite zemlju

Cart

Reklamacija i povrat

Svi proizvodi koje šaljemo su novi i bez oštećenja, pažljivo upakovani i zaštićeni od vanjskih utjecaja. Reklamaciju i povrat proizvoda moguće je napraviti u roku od 30 dana od prijema narudžbenice i to u sljedećim uvjetima:

-          prilikom prijema narudžbe pakovanje je iz nekog razloga otvoreno ili fizički oštećeno;

-          ako narudžba ne odgovara karateristikama, količini, boji, veličini ili  bilo kojem drugom atributu naglašenom prilikom kreiranja narudžbe;

-          ukoliko proizvod ima fabričku grešku ili oštećenje;

*u iznad navedenim slučajevima troškove transporta snosi alma-ras.com 

Povrat je moguće izvršiti samo ukoliko je proizvod u orginalnom pakovanju odnosno posjeduje originalnu ambalažu, te neoštećene originalne etikete, nije nošen i nije oštećen i posjeduje fiskalni račun.

Troškove prve poštarine za zamjenu artikala preuzima kompanija Alma Ras, a svaki naredni povrat snosi kupac u iznosu od 7.5KM, sa PDV-om.

Kupac odgovara za neispravnost i/ili oštećenje proizvoda koji su rezultat neadekvatnog rukovanja proizvodom. Ukoliko se utvrdi da je nastupila neispravnost ili oštećenje proizvoda krivicom kupca, odbiti će se povrat u iznosu koji je kupac platio za vraćeno artikl i proizvod će mu biti vraćen na njegov trošak.

U slučaju oštećenja proizvoda kontaktirajte nas putem telefona +387 33 65 24 81 svakog radnog dana u periodu od 8 do 16 sati ili na e-mail webshop@alma-ras.com za pokretanje procedure povrata robe i/ili sredstava. Nakon toga, potrebno je da pošaljete putem e-maila „Izjavu o odustanku“ od kupovine, koja sadrži broj narudžbenice, šifru artikla koji se vraća, a ako se vrši povrat sredstava i broj računa na koji će se izvršiti povrat. Izjava o odustaku od ugovora/obavljene kupovine proizvoda ima pravno dejstvo od dana kada je poslata putem e-maila.

 

PROCEDURA ZA POVRAT SREDSTAVA

U slučaju odustanka od kupovine, kupac ima pravo na povrat ili zamjenu za drugi proizvod. Povrat sredstava se vrši po prijemu proizvoda i nakon što se utvrdi da je proizvod neoštećen i ispravan.

alma-ras.com je dužan da potrošaču bez odlaganja vrati iznos koji je kupac platio po osnovu ugovora, a najkasnije u roku od 15 dana od dana prijema izjave o odustanku, a nakon prijema vraćenog proizvoda.

Povrat sredstava može se izvršiti samo ukoliko je kupac postupio po, u tekstu iznad, definisanoj procedure za povrat robe.

Povrat sredstava vrši se isključivo uplatom na tekući račun, nije moguće slati novac po kuriru u gotovini.

U slučaju povrata proizvoda ili novčanih sredstava kupcu koji je prethodno izvršio plaćanje nekom od platnih kartica, djelimično ili u cjelosti, a bez obzira na razlog vraćanja, alma-ras.com je u obavezi da povrat vrši isključivo putem VISA, EC/MC i Maestro metoda plaćanja. To znači da će banka na zahtjev webshop@alma-ras.com obaviti povrat sredstava na račun korisnika kartice.

Naručeni proizvod, bez prethodnog kontakta i dogovora sa operaterima webshop@alma-ras.com ne možete samoincijativno mijenjati/zahtijevati novac u nekom od maloprodajnih objekata Alma Ras butika ili slati na adrese koje su navedene na računu/otpremnici.