Besplatna dostava za narudžbe preko 100KM samo za područje BiH

Odaberite zemlju

Cart

Materijali i održavanje

PAMUK

Prirodno, hidrofilno vlakno, izuzetno ugodno za nošenje, omogućava optimalan efekat disanja kože i lako se održava.

Co

PAMUK Single

Naše standardno pletivo koje najčešće koristimo za pidžame i ogrtače. Razlika od ostalih vrsta pamučnih pletiva je u načinu pletenja. Za proljetno/ljetnu sezonu koristimo lakšu gramažu dok za sezonu jesen/zima koristimo težu gramažu. Pamuk single se ne rasteže pa artikli ponekad optički izgledaju nešto veći/širi nego što jesu kada se obuku. Odlično se održava na temperaturi do 60 stepeni.

Co / Single

PAMUK INTERLOK

Vrsta pletiva koje je "dvostruko" pleteno tako da je kompaktnije i punije.

Co / Interlock

TKANINA

Također, prirodan materijal, najčešće 100% pamuk, nastaje tkanjem tj. prepletanjem osnovne plotke. Tkanina nije rastezljiva osim ako ima utkane elastične niti.

Co/Tkanina VI/Tkanina

PAMUK RIB

Rastezljivi pamučni materijal. Rebrasti način pletenja omogućava povećanu rastezljivost što ga čini idealnim za rublje. U programu Alma Ras najviše se koristi FINE RIB, najfinija vrsta rebrastog pletiva za bazično rublje. Lako se održava na 60 stepeni za bijelo i na 40 stepeni za obojeno.

Co / Rib

PAMUK ELASTAN

Pamučna vlakna obogaćena sa 4 do 6% visoko rastezljivim vlaknom elastanom. Elastan je vlakno koje omogućava dodatnu udobnost pri nošenju, slobodu pokreta, prati liniju tijela i vraća formu artiklu.Lako se održava na temperaturi do 40 stepeni zbog trajnosti materijala.

Co / EL

MODAL

Relativno nova vrsta regeneriranog, prirodnog celuloznog vlakna iz kojeg se proizvodi jedno od najfinijih pletiva za rublje i spavaći program. Ima termoizolacijska svojsta, mekaniji je i podatniji, odlično se boji, prozračan je i izuzetno ugodan pri nošenju. Obzirom da je modal visokovrijedno vlakno i cijena mu je nešto viša. Najčešće se miješa sa pamučnim vlaknima, ponekad se dodaje i elastan zbog dodatne udobnosti. Održava je jednostavno, do 40 stepeni sa sredstvima za pranje finijih materijala.

Mo

VISKOZA

Regenerirano vlakno prirodnog porijekla, dobija se tehnološkom obradom prirodne celuloze. Viskozna pletiva sa i bez elastana su izuzetno mekana , osvježavajuća i daju osjećaj hlađenja. Odlično primaju boju te su boje na tim materijalima "življe". U svrhu dugotrajnijeg zadržavanja forme i dodatne udobnosti viskoza se obično kombinuje sa 4 do 6% elastana. Lako se održava na temperaturi do 40 stepeni sa sredstvima za pranje finih artikala.

Vi

POLIAMID

Moderno sintetičko vlakno, pletivima daje dugovječnost i mekoću, ne gužva se, namijenjeno za artikle ekskluzivnijeg izgleda. Lako se održava na temperaturi do 40 stepeni sa sredstvima namijenjenim za fine materijale, najbolja preporuka je artikle izrađene od poliamida prati ručno.

PA

POLIESTER

Također, moderno sintetičko vlakno, pletivima omogućava duži vijek trajanja, dodatnu mekoću i lakše održavanja. Ima odlična termoizolacijska svojstva. Poliester je čvrst i izdržljiv materijal. Ne gužva se i ne sakuplja. Lako se održava na temperaturi do 40 stepeni sa sredstvima namijenjenim za fine materijale, najbolja preporuka je artikle izrađene od poliestera prati ručno.

PES

PLIŠ

Pletivo karakteristično po upletenim malim stršećim vlaknima koji daju sjaj, ugodan i topao opip. Najčešće se koristi u sezoni jesen/zima

100% PES

FLIS

Vrsta vrlo laganog, toplog, mekog i rastezljivog pletiva proizvedenog od sintetičkih vlakana ( najčešće poliesterska vlakna). Zbog tih svojstava koristi se za zimsku odjeću ali ne kao vanjski sloj jer nema vodootporna svojstva.

100% PES

FROTIR

Frotirn je napravljen od posebnog tkanja, u pravilu ne pušta boju. Nove tekstile od frotira potrebno je oprati s većim količinama rublja. Vremenom frotir može otvrdnuti. To možete spriječiti korištenjem sušilice, jer previše omekšivača utiče na moć upijanja.

Co / PES

ČIPKA, VEZ APLIKACIJE I POSEBNI DODATCI TIL

Mogu biti izrađene od svile, pamuka i sintetičkog materijala, u skladu sa osnovnim materijalom prilagoditi način održavanja. Namjenski materijali koji se koriste za izradu Activ programa.

REVOLUCIONARNI MATERIJALI

Viloft Tencel je 100% prirodnog porijekla, biorazgradiv, ekološki, provodi vlažnost od kože, sprječava stvaranje bakterija. Veoma lagan za održavanje - mašinsko pranje.

Tencel u usporedbi s drugim vlaknima, najbolje apsorbuje vlagu, a brzo se suši. Ovo vlakno ima najviši stepen termoizolacijskih vrijednosti, štiti od hladnoće. Odlikuje ga izuzetna ugodnost pri dodiru s kožom.